Spring naar inhoud

Wormen bij honden: hoe weet u of uw hond er last van heeft?

Wormen bij honden: een veel voorkomende situatie bij honden en pups, is het probleem van wormen in het lichaam. Wanneer u wilt weten of uw hond wormen heeft, is het goed regelmatig te controleren of uw hond eventueel last heeft van specifieke klachten en symptomen, welke voorkomen in het geval van wormen bij honden. Er zijn vijf soorten wormen welke kunnen voorkomen bij uw hond. Dit is de hartworm, rondwormen, de haakworm, lintwormen en zweepwormen. Er zijn een aantal veel voorkomende wormen hond symptomen, welke hieronder be- en omschreven zullen worden.

Symptomen en klachten in combinatie met wormen bij honden

Een aantal symptomen kunnen duiden op wormen bij honden. Eén van deze is het hoesten. Wanneer uw hond hoest, kan dit een gevorderd stadium van wormen bij uw hond betekenen. Wanneer honden te maken hebben wormen bij hondenmet haak- of spoelwormen kan dit voor hoesten zorgen. Wanneer uw hond braakt, kan er tevens sprake zijn van een infectie; honden met wormen zullen namelijk vaak overgeven. Soms zijn specifieke wormen bij honden, zoals spoelwormen, te zien in het braaksel. Het is ook mogelijk dat uw hond last heeft van diarree of een opgeblazen gevoel, hetgeen te zien of te voelen kan zijn aan de buik. Een hond kan lusteloos worden of minder actief zijn dan normaal, omdat de wormen hond veel energie kosten. Ook gewichtsverlies en een doffe vacht kunnen mogelijke symptomen zijn van wormen bij honden. Wrijft uw hond over zijn achterste? Dan kan het zijn dat deze jeuk heeft vanwege wormen binnen dit gebied. Indien u wormpjes aantreft in de ontlasting van uw hond, heeft uw hond waarschijnlijk last van spoelwormen. Tot slot kan het zijn dat uw hond veel meer eet dan gewoonlijk, maar niet aan lijkt te komen: hierin kan de lintworm een rol spelen. Er bestaan echter meer symptomen betreffende wormen bij honden. Bij twijfel doet u er goed aan een dierenarts te raadplegen. Hij of zij kan constateren of uw hond wormen heeft.

Wormen hond: wat kan ik ertegen doen?

Wanneer u vermoed of heeft geconstateerd dat uw hond wormen heeft, is het belangrijk een behandelmethode op te stellen. Het is in deze belangrijk om te weten met welke wormen hond te maken heeft. Een stoelgangonderzoek kan hierbij helpen. Zo kan ontdekt worden welke wormen hond aanwezig zijn. Een infectie van deze wormen is vaak eenvoudig op te lossen, middels een (natuurlijk) medicijn. Zo'n medicijn is te verkrijgen in verschillende vormen en treft u bij de dierenarts of speciaalzaak. Zorg er in alle gevallen voor dat u er op tijd bij bent: dit is het beste voor uw hond!